Because I am a girl..

Being the youngest girl in the family sometime jadi macam over protected by the family. No, not the pampered uhhh bestnya one. The what, aku pun dah besar lah and I know stuffs okayh.

Bila dulu aku nak bawak kereta pergi Kelantan, "No. Tak boleh. Kau perempuan".
Bila dulu pulang lewat malam, "Shaleen kat mana? Pukul berapa nak balik?". Hence the self-made curfew.
Bila nak drive pergi KL, "Takpe, bawak Afi teman".

Ataupun like last saturday. I noticed the Rush macam tak stable and toopled when cornering omitting a loud sound so I brought it to a workshop nearby the house. Rupanya brake pad habis sampai makan brake disc :| I was negotiating with the foreman on the price then Afi called and Kakak.

"Kena tukar brake pad ke?"
"Takkan brake pad kau dah habis. Kelisa pun baru aku tukar."
"Keta kau baru lagi lah. Aku takut kau kena tipu je"

Rush dah 2 years lah.

"Brape harga?"
"Nanti dia dah tukar kau amek brake pad lama tu aku nak tengok"
"Jangan skim! Tak payah skim dowh.."

Few minutes later Afi and Kakak arrived.

Afi: Memang kena tukar lah brake pad kau. Rubber dah habis.

See! I told you!

Kakak: Cakap dengan orang tu tak payah skim!
Afi: Actually kan kakak memang kena skim..

Fine.

Comments

Popular Posts