Rambling.

Bagi saya hidup ini asalnya senang. Tapi yang menyusahkan adalah kita, diri kita sendiri.

Asalnya dulu saya gullible. Mahu ini nanti dua saat mahu yang itu :) Tapi sebenarnya saya tahu apa yang saya hendak. For my life. Ini hidup saya bukan milik orang. Firm. Saya memang firm. Walau orang tengok muka macam boleh kena baling flying saucer and confirm takkan kena kejar balik.

Kasih sayang sangat subjective. Mungkin orang boleh pegang handphone 24/7, sms seharian dengan buah hati, atau bercalling-calling doblas kali sehari, atau jumpa setiap hari. No. saya bukan itu. Bukan itu caranya bagi saya. Kita kan dah besar. Kalau dulu seusia kita semua dah beranak pinak. Act like your age. Dan bukan saya bilang saya sudah tua okay :)

Kalau saya diam bukan saya tak sayang.

Saya bukan jenis mahu berkasih sayang dengan orang sesuka hati. Saya sangat conservative. Ya kesian anakku nanti. Haha. Hidup saya macam orang dulu. Kan bagus kalau terus kahwin tak payah bercinta. Saya sayang maruah saya. Biar lah apa yang saya ada untuk seorang sahaja. Biarlah cinta dan kasih sayang saya hanya seorang sahaja yang rasa. Tapi apa yang kita rancang bukan itu yang selalu menjadi bukan?

Sebab itu sekarang saya sudah penat. Saya tahu bukan ini yang saya mahu. Mom would be happy. And so would Dad.

Priority pertama saya sekarang adalah family. I am not the closest person with my Mom but somehow I know what's happening.

Sampai hati. Itu sahaja yang mampu terungkap. You will only have one family. Saya sanggup hilang cinta hanya kerna keluarga.

Saya mahu bervacation tapi masih belum mampu :( Sabar aje lah Shaleen.

Comments

Joanne Juend said…
vacation bawak saya sekali. ok. :)
chezzem said…
mana boleh. nanti kak joan tumpang honeymoon :p
Sabrina said…
why do i feel like this post has a hidden message?

ke it's just me and my analytic mind? hehe
irakyoko said…
okay... tinggal je joen.. kita gi 2 org!

Popular Posts