Trekking was fun! Buat lah lagi :|

Baru perasan, saya belum update ape2 pasal jungle trekking itu hari. Fuh no wonder rasa semacam. Blog ini tidak lengkap tanpa gambar entry bagai.

So talking about trekking, that was my second time trekking and camping and the last one, like I said, when I was in Standard 6. I ransacked my sister's wardrobe and my not so many clothes looking for any pants, t-shirts that looks descent yet hurm, stylo? I couldn't find any so I just settled with what I found.

Shoes! Oh shoes! What do people wear usually? Sports shoes? Sandal? Fine. I took my sister's sandals,Yes that. Jika pakcik bus cakap no wonder aku banyak kena gigit pacat atau ada orang marah pergi trekking pakai sliper, actually kami ada river trekking and sports shoes memang tak ah kan nak pakai unless kau nak terbenam dalam pasir sungai. And although sandal itu shining goldish macam nak pergi Times Square, tapi sandal itu banyak membantu pasal saya langsung takde slip mahupun mengalami sliper tertanggal dalam sungai.

Tapi one thing, kaki saya melecet pasal sandal itu 2 sizes smaller than my feet :( Damn small feet!
The students. Sila locate saya. Hihi.

Most of the time what I did was;


Naseb baik ada paparazzi baik hati. Awwwwww......


He was actually trying to peeeeeeeeeeeeee!

I hiked up to the highest levels of the waterfall and........ breathtaking! Sumpah sejuk aku tak mahu mandi sentuh air pun. Tapi few times jugak kena berendam redah air :| Brrrrrrrr.......

On the way down. Itu Cik Azura from students affair who injured her leg so I had to helped her. Time tu semua yang injured report to Cik Mel. Isk.

At night ada acara makan koboi and tido.... Not fun. Mana gitar? Mana unggun? Mana? Mana? Tsk tidur lah. Satu khemah dengan orang snoring kuat gila. Perghh..... nasib gua penyabar.

The next day after breakfast and kemas all the tents, bila orang lain tidak cukup gagah untuk mandi pagi tetapi saya mandi, kami singgah ke hot spring Sg. Klah.

I told you I memang peberet by the paparazzi wahahahaha!


Tak padan tua. Depan itu pakcik bus beranak dua suka menganjing dengan bahasa nogori yang pekat gila bilang saya tak cukup darah dah badan bergred C :( dan juga Wan yang perut tak boleh blah.


Lagi students hyper.
Ok the end.

Di sini lah Cik Mel bermula....

Comments

Sabrina said…
hai cik mel!!! hehehhehe

Popular Posts