I drove alone yesterday from Subang to Penang and back forth. Macam tak percaya. Halfway driving my butt dah teriak cramp. Pergh..

Actually I had an interview for a scholarship at IPPT, Bertam, Kepala Batas, one of USM's most advanced research institute in health.

My interview was at 2.45pm, I arrived around 12.30pm. Had a lunch then headed to the office and been told the interview was delayed a bit. Wait wait wait more people coming in and mostly applied for PhD and semua dok cerita pasal research. What the fish, research?

It was a group interview and although I could communicate and deliver well, kena hentam jugak. Cis.

Tapi I decide if I ever get the scholarship aku tak nak pasal;
  1. Kerja IPPT kena buat reserach manjang. Habis gugur rambut.
  2. Aku tak suka research.
  3. Master aku kena buat research mode.
  4. Kena buat local uni. Pergh!
  5. And aku kena specialize in exercise and aging. Suka hati je kau bagi eh?
So Izi, ini lah explanation aku. Malas nak cakap dengan semua orang yang dok tanya.

Hari ini balik JB pulak. Bontot sayang, sila bertahan okeh. Berbakti demi tuan, ceh.

Comments

izi said…
hahahahhaha gile ke ko?
cam mengamuk plak
kakakaka
dia suruh ko specialize bnda tu pasal dia nk ko ajar bnda2 tu ar kot
hahahahaha
pastu prof mad ada ckp
klu amik rlka wajib buat phd
aku nk apply tp prof asek ckp its not a good scheme
aku pon konpius wei
izi said…
master local je
tp phd bole buat obersi
chezzem said…
aku salah apply ah. sane mamang ko bukan teaching, semua research. terkebil2 aku memule. hehe. phd pun die antar local tapi boleh buat 2 years sini, 2 years sane. ippt memang takda duit ey..
Anonymous said…
hahaha ippt kan cam da kire ospital kan?
hospital mmg takde duit
ubat pon dia recycle weh
suruh patient pulang ubat yg tak abes
ooo phd 2 yrs je buat kt luar?
sian senior aku
dia berkobar2 nk gi obersi terus masa phd
haha

Popular Posts