This is not an ad.

Bila lihat orang make up bagai, aku pun mahu. Siapa yang tidak bukan? Bukan mahu fake beauty yang asli ini tapi kepuasan bila melihat diri sendiri, depan cermin.

I have to say I am not that type of person who can pull of any make up. Kejap. Let me rephrase that. Actually, I don't even know how to make up, casually, without looking too much. So I am left with eyebrow pencil, eyeliner, lip balm and occasionally I used blusher. And that's all.

Up until now aku masih pakai the ol'time Johnson&Johnson baby powder. Wajib. A must. Lepas mandi mesti pakai. Bila mahu ke wedding atau terlebih gedik baru pakai foundation. Atau two way cake selalunya.

And what I can't live without, or one thing that I have too many is: LIPBALM! Seriously I can't stop buying this. My lipbalms are everywhere! In every bags until I have lost count of it. So far lipbalm paling bagus aku pernah pakai ialah BLISTEX. Paling bagus, sumpah. Since aku tak pandai pakai lipstick (urghh), I opted for a lipbalm with colour tint. And BLISTEX has this one product yang bukan sahaja colour sebijik macam warna lips aku (good bukan?) tapi juga sangat soothing dan melembutkan lips. Dan rasa pun sedap.. Errr, memang aku selalu termakan lipbalm aku. Pasal kadang-kadang salah aim lips ke gigi habes cool gigi warna merah jambu.

Tapi itu dulu. Dua tahun dahulu. Sampai sekarang aku cari. Everytime masuk pharmacy mesti carik. Tapi dah takda. So sedih.

Then aku nampak iklan Burt's Bees. Gigih mencari lagi. Takde reason nak masuk Guardian pun masuk jugak. Tapi still takde. Then one day dating sama encik boyfren di MidValley. Nampak kedai Burt's Bees. Patutlah tak jumpa! I'd been looking at the wrong shop!! But the one that I want, they don't have it in Malaysia yet. So I bought one, because I just couldn't resist.





I love you much!


The one that I have at home. Rasanya I have more tapi entah mana.


Who can resist the best pavlova?

ps: siapa boleh ajar aku make up au naturale? Like seriously, eventhough I used eyeliner dalam gambar mata still sepet. Serupa tak payah pakai.


Comments

beeRamza said…
go Youtube - Michelle Phan

she's the best make up tutor.

^_^
chezzem said…
yah pernah tengok gak. hantar email tapi tak reply T_T hehehe. siapalah kita kan. tapi kadang2 takut gak tak jadik.

Popular Posts